Sanntid

HAN-porten, Oss-brikken og Tibber Pulse

Ønsker du å bestille tjenesten Sanntid må du være Vibb-kunde. Bestilling av tjenesten gjøres fra Vibb-appen.

Ta kontakt med dit nettselskap for å få aktivert HAN-porten

Ler mer hos NVE her.

Du skal motta en bekreftelse fra ditt nettselskap når HAN-porten har blitt aktivert og du kan logge inn nettselskapets Min Side for å se status

1. HAN-porten må åpnes. Kontakt ditt nettselskap og be dem åpne HAN-porten på strømmåleren din
  2. Plugg Oss-brikken inn i HAN-porten. Den finner du på strømmåleren din, passer bare ett sted.
  3. Oss-brikken vil starte å blinke. Du kan lese om hva de ulike blinkene betyr under punktet «hva betyr lysene på Oss-brikken»
  4. Oss-brikken fikser seg selv. Oss-brikken vil lades og oppdateres automatisk, dette tar ca. 2-3 timer.

• Ingen blink – Jeg har Aidon måler
    • HAN-porten er ikke aktivert
  • Tre (3) røde blink
    • HAN-porten er ikke aktivert
  • Ett (1) hvitt og to (2) røde blink
    • Du har akkurat plugget Oss-brikken til HAN-porten og den kobler seg opp til Oss-plattformen, tar ca. 2-3 timer
    • Ingen dekning for Oss-brikken – Prøv å flytt brikken ut av sikringsskapet
  • En til Fire (1-4) hvite blink hvert femte sekund
    • Oss-brikken lader
  • En til Fire (1-4) hvite blink hvert tiende sekund
    • Alt ok med Oss-brikken
    • Frekvensen på den hvite blinkingen viser hvor god dekning Oss-brikken har.
      • Ett (1) hvitt blink hvert tiende sekund indikerer dårlig dekning
      • Fire (4) hvite blink hvert tiende sekund indikerer god dekning.
    • Ett (1) hvitt blink hvert andre sekund
      • Laster ned og oppdaterer firmware på Oss-brikken

Oss-brikken er avhengig av mobildekning, det kan derfor være lurt å forsøke å flytte den ut av skapet om du opplever at den ikke klarer å få kontakt med Oss. (Se «Hva betyr lysene på Oss-Brikken»)

Ja, Oss-brikken tåler temperatur fra +70 ned til -40. Den kan til og med stå ute i vær og vind, så lenge den er montert slik at kabelen henger ned.

Nei, Oss-brikken henter strøm fra selve strømmåleren. Du trenger ikke tenke på batteri eller stikkontakt for å få den til å virke.

Følg veiledningen i Vibb-appen. For mer informasjon kan du lese mer her.

Når man logger ut og inn igjen i Vibb-appen, må man også huske å koble til sanntidsdata igjen.

Dette gjøres ved å trykke på Enheter ➡ Sanntid ➡ Koble til min OSS-brikke eller Tibber pulse.

Når man har fulgt disse stegene, kan man legge til Sanntidsdata igjen på Hjem-skjermen.

Klikk på bjellen øverst i høyre hjørne ➡ velg innstilinger ⚙️➡ Sanntid

Angi hvilket pristrinn du ønsker å holde deg innenfor på nettleien. Når du nærmer deg neste pristrinn (80% av terskel) vil vi sende deg et varsel.

Hvis du overskrider den forbruksgrensen du har satt én gang, justerer vi grensen din ned slik at du holder deg innenfor det pristrinnet du har valgt for nettleien. Dersom gjennomsnittet av de 3 høyeste forbrukstimene dine overstiger pristrinnet du har valgt, vil du ikke motta flere varsler for resten av måneden.

Hvis HAN-portleseren din har dårlig dekning, kan det hende at forbruksdataene kommer forsinket, og det kan virke som om forbruket ditt i inneværende time er høyere enn det egentlig er.

Dette blir justert dagen etter, men kan føre til at du får et forbruksvarsel selv om det faktiske forbruket ditt er lavere. lavere.